WSET L3 in Wine

Er du lidenskapelig opptatt av vin og ønsker en enda dypere innsikt i vinens verden? Da er Level 3 in Wine riktig kurs for deg.  Dette kurset er egnet til både vininteresserte samt personer jobbe i vinbransjen og serviceindustrien for eksempel sommelier, baransatte, restauranter, og catering.

I dette kurset bygger vi på basiskunnskap fra Level 2 og det er sterk anbefalt å ta Level 2 først om du ikke har sommelier utdannelsen. Kurset gir bedre forståelser av faktorer i vinmark og i vinkjelleren some påvirker vinstil, kvalitet og pris for stille-, musserende og sterkviner fra hele verden. Gjennom engasjerende undervisning og diskusjoner LIVE via Zoom lære du teori og WSET Level 3 in Wine vinsmaking teknikk. Krever ca. 60 timers selvstudie i tillegg til undervisningen.

WSET Level 3 in Wine

  • For deg som er lidenskapelig opptatt av vin, og ønsker en enda dypere innsikt i og kunnskap om, vinens verden.
  • Passer til vinentusiaster, sommelier og serviceindustrien f.eks i restauranter, hotell og catering.
  • Bygger på basiskunnskap fra Level 2 og det er sterk anbefalt å ta Level 2 først om du ikke har sommelier utdannelsen.
  • Gir bedre forståelser av faktorer i vinmark og i vinkjelleren some påvirker vinstil, kvalitet og pris for stille-, musserende og sterkviner fra hele verden.Gir grunnleggende kunnskapen om hvordan man beskriver vin, utforsker forskjellige vinstiler og hvordan man serverer vin til mat.
  • Studentene utvikler smaksteknikken videre gjennom WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine (SAT).
  • Bli med engasjerende og inkluderende kurskvelder på Zoom (10 kvelder x 3 timer) eller mandagskurs (10 ettermiddager).
  • Krever minst 54 timer selvstudie i tillegg til undervisning for å lykkes på Level 3 in Wine
  • På digitalkurs deltagere får tilsendt vinlisten med viner vi bruker i undervisninger (40 viner).  Studentene kan kjøper vinene selv hos Vinmonopolet (vinbudsjett 8000 kr.)
  • Undervisning, kursbok og eksamen er på engelsk.
  • Eksamen: 120 minutter med flervalgstest på 50 spørsmål og skriftlig korte skriftlige svar. Ved å bestå prøven får du WSET Level 3 sertifikat (internasjonalt godkjent) og lapel pin

English

Level 3 in Wine focuses on giving both breadth and depth of understanding of the world of wine including a deeper understanding of grape growing and winemaking, and helps students confidently communicate their understanding of wine styles and wine quality. This course is perfect for dedicated wine enthusiasts and people employed in hotels, bars, restaurants and catering either directly, indirectly or supervisory as an alternative to sommelier education.

  • How to accurately describe the key characteristics of wines and use this description to make and assessment of quality and readiness to drink using the WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting (SAT)
  • How to make appropriate wine recommendations
  • The principal natural and human factors in the vineyard and winery that influence the production of still wines of the world.
  • How natural and human factors in the vineyard and winery influence style, quality and wine prices
  • Identify the key characteristics of still wines produced in the principal wine producing regions of the wines.
  • How key natural and human factors in addition to local laws and commerce influence the style and quality of wines
  • Key factors in the production of wine: location, grape growing (viticulture), winemaking, maturation and bottling.
  • Identify the key characteristics of the principal sparkling and fortified wines of the world and how natural and human factors, as well as wine laws, influence the style, quality and price of these wines.

Kommende vinkurs

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail