Om oss

Oslo Wine School er tilbyder av vinkurs for for både nybegynnere, vininteresserte og vinentusiaster som ønsker å lære mer om vin på en engasjerende, inkluderende og profesjonell måte. Vi er sertifisert og godkjent av WSET (Wine and Spirit Education Trust). WSET er den mest anerkjente utdanningsinstitusjonen i verden innen vin og brennevin. Vi tilbyr både korte, engasjerende vinkurs og utdanning innen vin med bruk av WSET sine kurs og metodikk.

Oslo Wine School Team

Jane Nisbet Huseby

Eier, Daglig Leder, WSET Examiner & Educator, Kursholder.

tel: 95405092  epost: jhuseby@oslowineschool.no

«Vin har alltid vært en del av livet mitt. Fra barndommen på en gård i Skottland til oppgaver som vindommer i internasjonale konkurranser.  Nå er jeg en av de få i Norge som er tatt opp som Master of Wine student – den mest vanskelige og krevende vintittelen å oppnå i verden. Jeg er veldig glad i å undervise om vin og jo mer du trener desto større blir vin opplevelsen!»

Jane er en Master of Wine student og besto teori eksamene på første forsøk. Hun har Wine & Spirit Education Trust (WSET) Diploma, er verifisert WSET-lærer.   Hun har jobbet i vinbransjen i mer en 23 år både internasjonalt og i norge og er en erfaring vindommer ved The International Wine Challenge (London), og Berlin Trophy (Tyskland).

Anne Fredrikstad

WSET Educator ved Oslo Wine School i Oslo

Anne er tidligere journalist og jobbet blant annet 18 år i TV 2.  Hennes lidenskap for vin tok av da hun kjøpte en liten vingård i Italia. Det brakte henne til å ta en utdannelse i vinproduksjon med «Certificate in Wine, Wine Production and Enology» fra European Wine Academy og deretter fullført WSET level 3 in Wine.  Anne elsker å dele vinglede-og kunnskap, og holder kurs både i Norge og i Italia, samt at hun deler vintips på vinbloggen Det Gode Vinliv.

«Målet mitt er at flere skal nyte, ikke bare drikke vin. Med kunnskap og øvelse kan alle bli en vinkjenner!»

Toril Fagerheim

WSET Educator ved Oslo Wine School i Tromsø

Toril Fagerheim har lang bakgrunn som forsker og leder innen akademia og helsevesen, men har tatt spranget over i vinens verden.  Hun har Wine & Spirit Education Trust (WSET) Diploma og har Master-Level Bourgogne fra Wine Scholar Guild. Toril elsker å lære mer om alle aspekter rundt vin og har derfor jobbet innhøsting i Tyskland, reist til mange vinområder og tar for tiden Italian Wine Scholar utdanning.  Toril har en usnobbet tilnærming til vin og elsker å teste og lære nye ting. «Vinverden er fantastisk om man ikke gjør den for seriøs. Vin skal være morsomt og inspirerende!» I Nordavin tilbyr hun uformelle vinkurs og smakinger for privatepersoner og bedrifter.

 

 

Hans Bihl  

WSET Approved Spirits Educator 

Hans Bihl er en av Sveriges mest erfarne og velrenommerte brennevinssommelier, WSET Approved Spirits Educator og en av de topp brennevinsunderviser i Norden.

Han har undervist mer enn 1000 bransjepersoner om brennevin, ble den første i Sverige til å oppnå WSET L3 in Spirits., og er Sveriges første WSET Approved Spirits Educator 

Hans har en lang karriere i bransjen i Sverige, og har utviklet flere barutdannelsesprogrammer, blant annet YH-utdanningen International Bar Management, og var kreativ leder på Restaurangakademien, Sveriges mest anerkjent utdannelsesinstitusjon for restaurantbransjen. Hans ble kåret til årets bransjeforbedrer på Bartender Choice Awards (BCA-galan) og har jobbet med mer enn 100 ulike varemerker, som inkluderer Bols, Tanquary, Smirnoff, Lagavulin og Zacapa. Noen av Hans mest viktig kunder og samarbeidspartnere inkluderer Diageo, Edrington, Monin S.A., Spendrups, Martin & Servera, Restaurangakademien, O’Learys tm, Scandic, Winn Group, Melander Group, SSP Restaurants og Visita.  

Til daglig driver Hans sammen med sitt team, barkonseptet på Hotel Kung Carl i Stureplan, midt i Stockholm. 

Sarah Jefford 

WSET Approved Wine Educator 

Etter å ha jobbet med klassisk musikk og med undervisning i piano og sang, har Sarah gjort sin lidenskap for vin om til sin karriere. Hun har fullført WSET Diploma in Wine & Spirits, og fått en FdSc in Wine Production ved Plumpton College på Brighton University i Storbritannia. I 2014 flyttet Sarah til Stockholm og underviser nå på en rekke WSET kurs. Sarah har vokst opp i Frankrike og Sveits, og har dermed en spesiell tilknytning til viner fra disse landende. Hun har også en lidenskap for Sake og japansk kultur, og er vindommer for den internasjonale Wine Challenge. Hun drømmer om å bli vinprodusent og eie sin egen vingård i fremtiden.  

Takk for et flott gjennomført kurs. Det har vært meget lærerikt og ikke minst kjekt!

Takk for et flott gjennomført kurs. Det har vært meget lærerikt og ikke minst kjekt!

Jan Erik fra Bergen

Deltok på WSET Level 2 in Wine digital vinkurs

2000+
deltagere vinsmakinger,både fysisk og digitalt siden 2021
2.500+
økning på følgere på nyhetsbrev og sosiale media
400+
Sertifiserte vinkursdeltagere siden 2021

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail