Norges raskest voksende vinskole
Til kassen
Totalt: 0
Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Sommerens beste drikke

Grahams Blend No. 5 med tonic 


En forfriskende hvit portvin og tonic, et godt alternativ til Aperol spritz!


 

 tekst og anbefaling: Jane Nisbet Huseby


Jeg elsker hvit portvin. Første gangen jeg smakte hvit portvin var da jeg var på besøk i Douro-dalen og jeg krysset fingrene for at trenden også ville komme til Norge.  Dette er et deilig alternativ til en Aperol Spritz og er så enkelt å lage! 


Douro-dalen er det eneste stedet i verden som offisielt har lov til å lage portvin.  Portvin er en sterkvin som har blitt laget i Portugal i flere hundre år. Hvit portvin utgjør mindre enn 10 % av den totale portvinsproduksjonen i Douro, og de siste årene har det vært et økt fokus på å bruke hvit portvin i aperitiffer og cocktails, sammen med is og tonic – noe som er helt uhørt med rød portvin! 


Denne hvite portvinen, Graham´s Blend No. 5, er en moderne stil av portvin som er spesielt laget for å blandes i drikker. Druene er håndplukket, presset og deretter fermentert ved lav temperatur, for å bevare så mye som mulig av den friske, fruktige karakteren. Dette gjør den perfekt å blande som aperitiff eller i en cocktail. 


Tidligere i år hadde jeg sjansen til å smake Grahams Blend No. 5 i Oslo, og kunne ikke vente til sommer slik at vi kunne eksperimentere med noen deilige og frisk drikker mens vi ventet på grillmaten å bli ferdig 


Grahams No. 5 

VMP: 12057701 

Pris: 349,90 kr.

Druer: Malvasia Fina 40% Moscatel Branco 60%

19% abv.      RS 65 g/l 

Kort fermentering ved lav temperatur for å behold friskheten før tilsetning av druebrennevin. Kort lagring i noen måneder før salg. 


Smaksnotater: 

Grahams Blend No. 5 har herlige friske aromaer av hvit fersken, hylleblomst og lime. Den er middels fyldig med en forfriskende syre og ligger på grensen mellom middels tørr og middels søt, noe som gjør den perfekt å blande med tonic. Druene som brukes her er Malvasia Fina – kjent for sin høye syre og sitrusnoter, mens Moscatel Branco gir mer blomster- og steinfruktaromaer til blandingen. 


Slik blander du:

Det finnes ganske mange oppskrifter, så jeg eksperimenterte litt for å finne den rette blandingen med tonic for meg. I denne oppskriften brukte jeg en 40/60-blanding med Grahams No. 5 og tonic, helt over 2–3 isbiter, en halv lime, noen mynteblader, toppet med en limeskive. 


Hvilken tonic? 

Personlig foretrekker jeg Fever Tree Lemon Tonic Water med denne oppskriften.  Om du prøver noen av de andre oppskriftene, er det mange andre tonic smaksalternativer å velge mellom. 


Klassisk eller eksperimental?

Portvin og tonic - dette er signaturdrikk av Grahams – Blend no. 5 servert med tonic, is, sitron og frisk mynte. Men det finnes mange spennende alternativer: 

  • Med tonic og basilikum 
  • Tonic, frosne bringebær, mynte 
  • Tonic, ferske jordbær og et dryss sort pepper 
  • Tonic, skive av grapefrukt, kvist av mynte 

Nyt!

 

Godt å vite: 

Grahams Port er et av de mest berømte portvinshusene i Douro-dalen og ble etablert av brødrene William og John Graham i 1820. I 1882 seilte Andrew James Symington fra Skottland til Portugal for å jobbe hos Grahams. Senere kjøpte han selskapet, som har vært i hans familie siden. Grahams lager eksepsjonell portvin, inkludert Late Bottled Vintage, Vintage Port og Tawny Port. 

Besøk websiden til Graham´s Port 

Populære kjøp hos Oslo Wine School