Jeg husker veldig godt da jeg smakte akevitt for aller første gang. Det var jul og jeg hadde blitt invitert til Norge av min norske kjæreste. Vi spiste pinnekjøtt (også for første gang) som jeg må si at jeg synes smakte litt rart, med ekstremt mye salt og poteter som vi måtte skrelle selv. Jeg husker at jeg tenkte med utropstegn «Er dette virkelig et festmåltid?» Med måltidet hadde vi en ganske sterk karveaktig akevitt som jeg ikke var helt forberedt på. Men til min store overraskelse, gikk de to utrolig bra sammen. Siden det har pinnekjøtt blitt til fast tradisjon hjemme hos oss og noe jeg har blitt veldig glad i, og kjæresten (eller mannen min) har jeg også beholdt av samme grunn.
Akevittutvalget har utviklet seg enormt de siste årene, og det finnes mange varianter og kvaliteter. Noen nytes absolutt best sammen med ganske sterk mat, mens andre er mer delikate og klare i smaken og begynner å ligne mer på en høykvalitets mikro-destillert gin. Dette synes jeg er veldig spennende, og jeg ble svært begeistret da jeg smakte Gullmunn Fleur de Lis Akevitt.
Gullmunn er et samarbeidsprosjekt mellom norske Marthe Bøhn og Oslo Handverkdestilleri. Selv synes jeg at det er veldig kult at en kvinne ble til Master destiller. Marthe har fagbrev i destillasjon og jobbet med Cognac i Frankrike i 5 år, og senere i Arcus i 10 år med destillasjon og produksjon. I dette samarbeidet har hun virkelig fått muligheten til å vise frem sine kunster og visjon.