Gullmunn Fleur de Lis Akevitt 100% norsk

MessengerFacebookLinkedInEmail

Akevittutvalget har utviklet seg enormt de siste årene, og det finnes mange varianter og kvaliteter.  Noen nytes absolutt best sammen med ganske sterk mat, mens andre er mer delikate og klare i smaken og begynner å ligne mer på en høykvalitets mikro-destillert gin

Jeg husker veldig godt da jeg smakte akevitt for aller første gang. Det var jul og jeg hadde blitt invitert til Norge av min norske kjæreste.  Vi spiste pinnekjøtt (også for første gang) som jeg må si at jeg synes smakte litt rart, med ekstremt mye salt og poteter som vi måtte skrelle selv. Jeg husker at jeg tenkte med utropstegn «Er dette virkelig et festmåltid?»  Med måltidet hadde vi en ganske sterk karveaktig akevitt som jeg ikke var helt forberedt på. Men til min store overraskelse, gikk de to utrolig bra sammen.  Siden det har pinnekjøtt blitt til fast tradisjon hjemme hos oss og noe jeg har blitt veldig glad i, og kjæresten (eller mannen min) har jeg også beholdt av samme grunn.

Akevittutvalget har utviklet seg enormt de siste årene, og det finnes mange varianter og kvaliteter.  Noen nytes absolutt best sammen med ganske sterk mat, mens andre er mer delikate og klare i smaken og begynner å ligne mer på en høykvalitets mikro-destillert gin.  Dette synes jeg er veldig spennende, og jeg ble svært begeistret da jeg smakte Gullmunn Fleur de Lis Akevitt.

Gullmunn er et samarbeidsprosjekt mellom norske Marthe Bøhn og Oslo Handverkdestilleri.  Selv synes jeg at det er veldig kult at en kvinne ble til Master destiller.  Marthe har fagbrev i destillasjon og jobbet med Cognac i Frankrike i 5 år, og senere i Arcus i 10 år med destillasjon og produksjon.  I dette samarbeidet har hun virkelig fått muligheten til å vise frem sine kunster og visjon.

Master Distiller Marthe Bøhn

Master Distiller Marthe Bøhn

100% Norsk: norsk potetsprit og utvalgte norske urter

Gullmunn Fleur de Lis er en 100% norsk fatmoden akevitt som er dobbeltdestillert og modnet på Oslo Håndverksdestilleri.  Akevitten er ekstremt ren, delikat og fyldig med kompleks aroma og smak. Marthe fortalte meg at akevitten hennes er laget på norsk potetsprit, med utvalgte norske urter som karve, mjødurt, ryllik, lyngblomst, johannesurt, kamilleblomst, irisrot, løvetann og borremynte. De fine integrerte fat-tonene er fra 10 måneders modning på nye bourbonfat. Denne type fat gir milde, sødmefulle eiketoner og ikke klassiske brente fat-toner.

I tillegg til å være tappet i en veldig kul Oslo Apothek-flaske, er baksiden av flasken dekorert med en fin illustrasjon av en Fleur de Lis, inspirert av botanikeren Marie Sibylla Merian (f. 1647)

Gullmunn Akevit Fleur de Lis

Gullunn Akevitt Fleur de Lis

Pris: 390,00 kr.

quote
Elegant og floral stil med lang ettersmak.

94 poeng


Kjøp på Vinmonopolet

Produsent:
Just Drinks AS

Land:
Norge

VMP:
12165802

38% abv


Utvalg:

Bestillingsutvalget: men finnes i flere Vinmonopolet butikker


Smaksnotat:

Svært aromatisk – kjennes nesten som premium gin.  Sitrus, lime, appelsin og krydder.  I munnen er den veldig fersk, rund, ren og  kompleks med sitrusfrukt, granateple og karve.  Elegant og floral stil med lang ettersmak.
Veldig høy kvalitet.

Vurdering:
94 poeng

Anmelder:
Jane Nisbet Huseby

Bli med på Kommende vinsmakinger og vinkurs

 • 14. aug 19:00 - 21:30

  WSET Level 1 in Wine – kveldskurs Zoom – oppstart mandag 14 august

  WSET Level 1 in Wine Zoom kurs er et internasjonalt godkjent vinkurs som passer for alle som er nye innen vin eller de som har begrenset formell kunnskap om vin. I løpet av vårt interaktive og engasjerende vinkurs vil du lære hvordan du smaker vin, lære om de viktigste typene og stilene av vin, samt lære om mat- og vinparinger. Vårt mål er å inspirere deg og gi deg større selvtillit når det gjelder å velge vin til ulike anledninger. Kurset undervises på engelsk.

  Digitalt,Vinkurs
  Til bestilling
 • 26. aug 09:30 - 15:30

  WSET Level 1 in Wine – klasserommet lørdag 26 august

  WSET Level 1 in Wine er et internasjonalt godkjent vinkurs som passer for alle som er nye innen vin eller de som har begrenset formell kunnskap om vin. I løpet av vårt interaktive og engasjerende vinkurs vil du lære hvordan du smaker vin, lære om de viktigste typene og stilene av vin, samt lære om mat- og vinparinger. Vårt mål er å inspirere deg og gi deg større selvtillit når det gjelder å velge vin til ulike anledninger. Kurset undervises på engelsk.

  Classroom,Vinkurs
  Oslo
  Til bestilling
 • 28. aug 09:00 - 16:00

  WSET Level 3 in Wine 6 day Classroom course on Mondays – starts 28 August 2023

  Are you passionate about wine and want to have even more knowledge about the world of wine?  Then Level 3 in Wine is the right course for you.  This demanding course is suitable for knowledgeable wine lovers and wine students who aspire to work in the wine or hospitality industry.  It is strongly advised that students have completed Level 2 in Wine or a sommelier course prior to starting this course.  A total of six course days over a period of 3 months ensures students have sufficient time to study as well as continue with a full-time job.

  Classroom,Vinkurs
  Oslo
  Til bestilling

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail