Symington´s en av Portugal´s best anerkjent Portvins produsent lager også gode rødviner fra Alentejo regionen

MessengerFacebookLinkedInEmail

Symington´s best kjent for sin høykvalitets Portvin produsere nå god kvalitets rødviner fra Alentejo regionen lenger sør i Portugal.  Denne vinen Florão Tinto 2018 fra sin Quinta da Fonte Souto vingård i Portalegre er en veldig god eksempel of en moderne vin fra regionen der du får ekstremt mye for pengene.

Symington´s en av Portugal´s best anerkjent Portvins produsent lager også gode rødviner fra Alentejo regionen

Symington Family Estates er en historisk vinprodusent som eies og drives av fjerde og femte generasjon Symington innen portvinsindustrien.  Til sammen eier de 2.230 hektar i Douro-dalen, hvorav 1.024 hektar er beplantet med vinranker. De er familien bak de aller mest anerkjente portvinsprodusentene inklduering Graham’s, Dow’s, Warre’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres. 

https://www.symington.com/  

I 2017, kjøpte Symington Family Estates Quinta da Fonte Souto i Alentejo som da blir familiens første eiendom utenfor Douro-regionen. Quinta da Fonte Souto ligger i Portalegre, en underregion av Alentejo i det sørøstlige Portugal.  

Fonte betyr vannkilde eller fontene, mens Souto betyr kastanjelund, som eiendommen er kjent for.  Den ligger 1,025 m over havet, i Sierra de Soa Mamede Naturpark. 

Source: Wines of Portugal www.winesofportugal.com

Source: Wines of Portugal www.winesofportugal.com

Quinta da Fonte Souto Florão Tinto 2018

Pris: 169,90 kr.

Kjøp på Vinmonopolet
Årgang:
2018

Produsent:
Quinta da Fonte Souto

Region: Alentejo

Land: Portugal

VMP:12636201 

 

Tasting Notes:

Lovely deep ruby colour. Full body youthful and elegant wine with rich aromatics – red plums, red cherries and spice. On the palate fresh acidity balanced by generous red and black cherries, blackberries, liquorice and hints of black olives, savoury firm and supple tannins and a lingering finish.    A lot of wine for your money, surprised by the price!  Would be excellent with smokey spare ribs! Could also enjoy this happily by the glass on its own.


Utvalg:

bestillingsutvalget

Druer: En blanding av 30% Aragonez (Tempranillo), 28% Alicante Biouschet 25% Alfrocheiro, 8% Field Blend (old vines) 3%, Cabernet Sauvignon 3% Syrah, 3% Touriga Nacional.  Manuelt innhøsting, avstilket frukt. Etter fermentering er 50% av vinen modnet i 400 l fransk eik (3 og 4 år gammel) i 5 måneder. 

Beskrivelsene i smaksnotatet er skrevet på engelsk, siden Jane Nisbet Huseby opprinnelig er fra Storbritannia. Beskrivende ord av vinenes smaker kan ikke alltid oversettes direkte fra engelsk til norsk grunnet små forskjeller i ordenes betydning.   

Les flere vinblogg

Delta på vinkurs

  • 14. aug 19:00 - 21:30

    WSET Level 1 in Wine – kveldskurs Zoom – oppstart mandag 14 august

    WSET Level 1 in Wine Zoom kurs er et internasjonalt godkjent vinkurs som passer for alle som er nye innen vin eller de som har begrenset formell kunnskap om vin. I løpet av vårt interaktive og engasjerende vinkurs vil du lære hvordan du smaker vin, lære om de viktigste typene og stilene av vin, samt lære om mat- og vinparinger. Vårt mål er å inspirere deg og gi deg større selvtillit når det gjelder å velge vin til ulike anledninger. Kurset undervises på engelsk.

    Digitalt,Vinkurs
    Til bestilling
  • 26. aug 09:30 - 15:30

    WSET Level 1 in Wine – klasserommet lørdag 26 august

    WSET Level 1 in Wine er et internasjonalt godkjent vinkurs som passer for alle som er nye innen vin eller de som har begrenset formell kunnskap om vin. I løpet av vårt interaktive og engasjerende vinkurs vil du lære hvordan du smaker vin, lære om de viktigste typene og stilene av vin, samt lære om mat- og vinparinger. Vårt mål er å inspirere deg og gi deg større selvtillit når det gjelder å velge vin til ulike anledninger. Kurset undervises på engelsk.

    Classroom,Vinkurs
    Oslo
    Til bestilling
  • 28. aug 09:00 - 16:00

    WSET Level 3 in Wine 6 day Classroom course on Mondays – starts 28 August 2023

    Are you passionate about wine and want to have even more knowledge about the world of wine?  Then Level 3 in Wine is the right course for you.  This demanding course is suitable for knowledgeable wine lovers and wine students who aspire to work in the wine or hospitality industry.  It is strongly advised that students have completed Level 2 in Wine or a sommelier course prior to starting this course.  A total of six course days over a period of 3 months ensures students have sufficient time to study as well as continue with a full-time job.

    Classroom,Vinkurs
    Oslo
    Til bestilling
  • 04. sep 09.00 - 16.00

    WSET Level 2 in Wine – 3 dager i klasserommet oppstart mandag 04 september

    Har du litt kunnskap om vin fra før?  WSET Level 2 in Wine er internasjonalt anerkjent og sertifisert kurs som passer for deg som er interessert i vin eller jobber i vin- og servicebransjen. Gjennom engasjerende undervisning, diskusjoner og vinsmaking i klasserommet, vil du lære mer om hvilke faktorer som påvirker vinstiler og kvalitet, samt hvordan du beskriver vin på en profesjonell måte. Kurset går over tre dager og undervises på engelsk.

    Classroom,Vinkurs
    Oslo
    Til bestilling

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail