Symington´s en av Portugal´s best annerkjent Portvins produsent lager også gode rødviner fra Aletenjo regionen

MessengerFacebookLinkedInEmail

Symington´s best kjent for sin høykvalitets Portvin produsere nå god kvalitets rødviner fra Alentejo regionen lenger sør i Portugal.  Denne vinen Florão Tinto 2018 fra sin Quinta da Fonte Souto vingård i Portalegre er en veldig god eksempel of en moderne vin fra regionen der du får ekstremt mye for pengene.

Symington´s en av Portugal´s best annerkjent Portvins produsent lager også gode rødviner fra Aletenjo regionen

Symington Family Estates er en historisk vinprodusent som eies og drives av fjerde og femte generasjon Symington innen portvinsindustrien.  Til sammen eier de 2.230 hektar i Douro-dalen, hvorav 1.024 hektar er beplantet med vinranker. De er familien bak de aller mest anerkjente portvinsprodusentene inklduering Graham’s, Dow’s, Warre’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio og Smith Woodhouse. Symington Family Estates står bak hver tredje flaske med Premium Port som produseres. 

https://www.symington.com/  

I 2017, kjøpte Symington Family Estates Quinta da Fonte Souto i Alentejo som da blir familiens første eiendom utenfor Douro-regionen. Quinta da Fonte Souto ligger i Portalegre, en underregion av Alentejo i det sørøstlige Portugal.  

Fonte betyr vannkilde eller fontene, mens Souto betyr kastanjelund, som eiendommen er kjent for.  Den ligger 1,025 m over havet, i Sierra de Soa Mamede Naturpark. 

Source: Wines of Portugal www.winesofportugal.com

Source: Wines of Portugal www.winesofportugal.com

Quinta da Fonte Souto Florão Tinto 2018

Pris: 169,90 kr.

Kjøp på Vinmonopolet
Årgang:
2018

Produsent:
Quinta da Fonte Souto

Region: Alentejo

Land: Portugal

VMP:12636201 

 

Tasting Notes:

Lovely deep ruby colour. Full body youthful and elegant wine with rich aromatics – red plums, red cherries and spice. On the palate fresh acidity balanced by generous red and black cherries, blackberries, liquorice and hints of black olives, savoury firm and supple tannins and a lingering finish.    A lot of wine for your money, surprised by the price!  Would be excellent with smokey spare ribs! Could also enjoy this happily by the glass on its own.


Utvalg:

bestillingsutvalget

Druer: En blanding av 30% Aragonez (Tempranillo), 28% Alicante Biouschet 25% Alfrocheiro, 8% Field Blend (old vines) 3%, Cabernet Sauvignon 3% Syrah, 3% Touriga Nacional.  Manuelt innhøsting, avstilket frukt. Etter fermentering er 50% av vinen modnet i 400 l fransk eik (3 og 4 år gammel) i 5 måneder. 

Beskrivelsene i smaksnotatet er skrevet på engelsk, siden Jane Nisbet Huseby opprinnelig er fra Storbritannia. Beskrivende ord av vinenes smaker kan ikke alltid oversettes direkte fra engelsk til norsk grunnet små forskjeller i ordenes betydning.   

Delta på vinkurs

  • 05. sep 19:00 - 21:00

    WSET Level 2 in Wine – kveldskurs på Zoom

    Har du noe erfaring med vin, eller er en vin-entusiast? Da er Level 2 in Wine riktig kurs for deg. Dette kurset er på Zoom og går over 8 kvelder, og er egnet både for vininteresserte og personer som jobber i vinbransjen og serviceindustrien.

    Vinkurs
    Digitalt
    Til bestilling
  • 06. sep 18:00 - 21:00

    WSET Level 3 in Wine kveldskurs på Zoom

    Er du lidenskapelig opptatt av vin og ønsker en enda dypere innsikt i vinens verden? Da er Level 3 in Wine riktig kurs for deg. Dette kurset er egnet for både deg som er vininteresserte og den som jobber i vinbransjen og serviceindustrien, for eksempel sommelier, baransatte, restauranter, og catering. Kurset går over 10 tirsdager på kveldstid kl. 18:00 - 21:00

    Vinkurs
    Digitalt
    Til bestilling
  • 07. sep 19:00 - 21:00

    WSET Level 1 in Wine – kveldskurs på Zoom – September

    LIVE! Digital WSET Level 1 in Wine. Nybegynnerkurs utviklet for personer med lite eller ingen formell eller profesjonell kunnskap om vin. Kurset er designet for å gi økt kunnskap, innsikt og glede i vinens verden. Nytt kurs begynner 11. mai og går over 4 onsdager kl. 19:00 - 21:00.

    Vinkurs
    Digitalt
    Til bestilling

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail