Å bestille fra bestillingsutvalget – egentlig ikke så farlig!

MessengerFacebookLinkedInEmail

Gjesteinnlegg av Edvard Bakke.

Jeg har funnet ut at bestillingsutvalget ikke er noe å frykte, men heller noe å verdsette, og kan på det varmeste anbefale å bestille noe derfra. Begynn enkelt, bestill èn flaske med noe spennende! Jeg ønsker deg lykke til med bestillingsutvalget, og stol på meg – det er egentlig ikke så farlig!

Å bestille fra bestillingsutvalget – egentlig ikke så farlig!

Høsten 2020 har jeg fått øynene opp for at det finnes et stort utvalg viner som ikke står i Vinmonopolets hyller, men som må bestilles fra det som kalles Bestillingsutvalget. I lang tid har jeg vært litt fordomsfull mot bestillingsutvalget. Jeg har trodd at det har vært et utvalg forbeholdt de som virkelig hadde peiling på vin, og at man måtte bestille kassevis med viner for å få lov til å benytte seg av Bestillingsutvalget.

Første opplevelse med Bestillingsutvalget

Så begynte jeg å bli med på Oslo Wine School sin “Meet the Winemaker”-serie, hvor noen av vinene som smakes er fra bestillingsutvalget. Etter noen runder med meg selv bestemte jeg meg for å lære mer om hvordan bestillingsutvalget fungerer. Mens jeg skriver dette avsnittet har jeg aldri bestilt noe fra bestillingsutvalget, men ønsker nå å ta et steg utenfor komfortsonen, og finne ut hva bestillingsutvalget faktisk betyr.

I en av de kommende ukene skal vi blant annet smake en Barbera d’alba. Etter et raskt søk på Vinmonopolet sine sider fant jeg ut at denne flasken kunne bestilles til alle Vinmonopol. Jeg lagde meg en bruker på Vinmonopolet sine sider, og trykket på den store “Kjøp”- knappen. Deretter fikk jeg opp tre valg. Jeg kunne velge mellom å hente flasken i en av vinmonopolets butikker, hvor jeg kunne velge hvilken. Jeg kunne også få den levert på døra, eller på posten. Jeg valgte å få den levert til mitt nærmeste Vinmonopol; Sandaker.

Hittil har flasken blitt bestilt, og jeg fikk en bekreftelse på e-post. Det eneste jeg får gjort nå, er å vente.

Mindre enn 48 timer senere fikk jeg en melding fra Vinmonopol (Ja, det er det som står som avsender på SMS) hvor det sto at bestillingen kunne hentes. Jeg fikk også beskjed om å være rask, fordi de hadde mange ordre. Jeg slang på meg ranselen og tok meg til Sandaker hvor flasken hadde ankommet, men i det jeg gikk inn på Vinmonopolet slo deg meg: hvem skal jeg spørre, og hva skal jeg spørre etter?

Jeg gikk i bestemt gange mot en av de ansatte og fortalte at jeg hadde en bestilling klar til henting. Han spurte etter navnet mitt, og om det “bare var ei flaske”. Han forsvant inn på bakrommet og kom ut igjen med flasken med Barbera d’alba jeg hadde bestilt. Jeg gikk til kassen hvor kassereren scannet en følgeseddel, men siden jeg hadde betalt på nett fikk jeg bare med meg flasken og et ønske om å ha en god dag.

Det jeg har lært er at de fordommer jeg hadde mot bestillingsutvalget var helt feil. Bestillingsutvalget er faktisk en særdeles fin metode å få tak i vin på. Alt du trenger å gjøre er å ha en bruker på Vinmonopolet sine nettsider, velge vinen du vil ha, bestille til ønsket pol (jeg har nå lært at noen pol får raskere varer enn andre, les blogginnlegget som heter «6 trinn til rask bestilling av vin..» for å lære mer). Så er det bare å vente på at bestillingen ankommer.

Se på kommende vinsmakinger og vinkurs

 • 07. jan 10:00 - 16:00

  WSET Level 1 in Wine – Lørdag 7 januar 2023

  Heldags vinkurs på en lørdag! WSET Level 1 in Wine, et internasjonalt godkjent nybegynnersvinkurs utviklet for personer uten formell eller profesjonell kunnskap om vin. Kurset er designet for å gi økt kunnskap, innsikt og glede i vinens verden. THIS COURSE IS TAUGHT IN ENGLISH

  Vinkurs
  Oslo
  Til bestilling
 • 07. jan 10:00 - 16:00

  WSET Level 1 in Wine – Lørdag 7 januar 2023 – Par tilbud

  Spesielle tilbud for par.  Vanlig pris 6600 kr. Tilbudet gjelder kjøp inntil 31.des. 2022 Heldags vinkurs på en lørdag! WSET Level 1 in Wine, et internasjonalt godkjent nybegynnersvinkurs utviklet for personer uten formell eller profesjonell kunnskap om vin. Kurset er designet for å gi økt kunnskap, innsikt og glede i vinens verden. THIS COURSE IS TAUGHT IN ENGLISH

  Vinkurs,Vinsmaking
  Til bestilling

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Bli invitert på nye vinkurs og gode smaksoppleveler

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

MessengerFacebookLinkedInEmail